Daca pot sa visez despre ceva, pot sa si fac acel lucru

Daca pot sa visez despre ceva, pot sa si fac acel lucru

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 2Minutes
  • 251Words

Fantezii vs realitate

Cu totii avem fantezii despre succesul nostru in viitor. Este natural sa avem visuri fericite despre modul in care lucrurile vor merge inainte. Adesea auzim de la cate un guru autodidact ca acest fel de visare fericita este o sursa buna de motivare. Daca ne putem imagina succesul din viitor, atunci aceasta ne va ajuta sa ne motivam. Ei bine, cercetarile arata ca s-ar putea sa nu fie asa intotdeauna.

Asteptari vs fantezii

Fanteziile implica sa-ti imaginezi ceva ce speri ca se va intampla in viitor, dar sa-l traiesti chiar acum. Aceasta se dovedeste a fi o problema. Patru studii au investigat puterea gandirii de a prevedea viitorul prin asteptari pozitive vs. fantezii pozitive.

Asteptarile se bazeaza pe experiente din trecut. Te astepti sa iei scor bun la un examen pentru ca ai luat note bune la examene anterioare, te astepti sa gasesti un alt partener pentru ca l-ai gasit pe ultimul tau partener si tot asa.

In cazul obtinerii unei slujbe lucrurile stau altfel.

Oamenii care au petrecut timp visand despre cum obtineau o slujba s-au descurcat mai rau. La doi ani de la terminarea facultatii, visatorii aplicasera pentru mai putine slujbe, li se oferisera mai putine slujbe iar cei care lucrau aveau salarii mai mici. Oamenii care aveau asteptari negative privind gasirea unei slujbe, s-au descurcat mai bine decat cei ale caror asteptari au fost pozitive.

Sfatul specialistilor este sa visezi, dar sa si muncesti zilnic pentru a-ti indeplini ceea ce iti doresti. Esti visator sau om de actiune ?

Ti-a placut?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
culori care vand bine Previous post Culori care vand bine
elemente ale brandului Next post 6 elemente de branding care atrag clientii potriviti