Cand sa facem un upgrade la ultima versiune de WordPress sau Magento ?

Cand sa facem un upgrade la ultima versiune de WordPress sau Magento ?

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 3Minutes
  • 423Words

magento-wordpress

Atat WordPress, cat si Magento lanseaza destul de noi versiuni actualizate. Ori de cate ori se intampla asta, majoritatea clientilor mei doresc sa le fac un upgrade. De ce ? Pentru ca suna foarte frumos. Ne place sa fim in tendinte, sa avem cel mai nou telefon mobil si sa purtam haine la moda. Dar, din pacate, aceasta atitudine nu este justificata si in cazul actualizarilor versiunilor de WordPress sau de Magento. Achizitionarea unei tinute sau a unui telefon mobil nu necesita foarte multe informatii, dar cand vine vorba despre website-uri, situatia este cu totul diferita, fiind nevoie de cunostinte solide in domeniu pentru a lua decizia corecta.

Iata care sunt intrebarile pe care trebuie sa ti le pui inainte de face un upgrade platformei pe care o folosesti.

upgrade2

De ce sa actualizez ? Pot face mai mult cu noua versiune fata de cea actuala ?

Este o intrebare de baza, la care trebuie sa raspunzi sincer. Ce iti poate aduce noua versiune de WordPress sau de Magento ? In general, raspunsul este: NIMIC.

O actualizare este recomandata doar atunci cand ai, intr-adevar, nevoie. Cand anume ? De exemplu, atunci cand nu mai functioneaza vechiul sistem cu noile aplicatii pe care doresti sa le integrezi. Sau atunci cand stii cu siguranta ca noua versiune are caracteristici cu adevarat utile, pe care sa le poti folosi.

upgrade3

De ce nu recomand sa faci ugrade cu ultima versiune de WordPress sau Magento ?

Pe langa faptul ca, in general, nu ai nevoie de noua versiune, trebuie sa stii ca noile versiuni au mari probleme o perioada de timp dupa lansare. Sunt instabile, pentru ca nu au fost testate suficient. Asta insemna ca in momentul in care ai instalat noua versiune s-ar putea sa nu-ti mai functioneze site-ul – partial sau chiar deloc (pot aparea erori grave in cod).

Pe langa acest lucru, s-ar putea ca noua versiune a sistemului sa aiba vulnerabilitati. Ce insemna asta? Printre altele, ca site-ul tau va putea fi usor de hack-uit (spart). Ca sa poti sa-ti faci o idee mai clara, WordPress a lasat trei versiuni in anul 2015, iar la fiecare dintre ele, a adaugat in plus cateva ajustari, cateva imbunatatiri… astfel ca, pana in acest moment, s-au adunat in jur de 19 versiuni pe care, daca vrei, le poti incerca, dar doar pe proprie raspundere.

Vezi versiunile: LINK.

Astfel, nu tot ce este ‚Äěnou‚ÄĚ este obligatoriu mai bun sau necesar. Toate deciziile legate de actualizarile aduse acestor doua platforme trebuie luate numai in cunostinta de cauza si dupa o analiza serioasa a situatiei particulare a fiecarui site.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
schimbarea in comportament Previous post Nevoia de a intelege schimbarea de comportament
web design vs arta Next post Arta plastica vs. web design