Mos Craciun in publicitate

Mos Craciun in publicitate

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 2Minutes
  • 352Words

mos craciun

Mos Craciun este fara indoiala figura cea mai usor de recunoscut asociata cu Craciunul. Mosul reprezinta bunatate, spiritul generos si daruire.  Astazi Mosul este o parte esentiala a sarbatorilor de iarna, dar rolul modern si imaginea sa a vazut lumina la inceputul secolului 19, in America. Influenta olandeza, britanica si americana s-au reunit pentru a ne da Mosul  asa cum il stim cu totii astazi:  omul batran si vesel, cu costumul lui rosu si alb, care imparte cadouri cu echipa sa de elfi si reni.

Mos Craciun a fost folosit pentru a face publicitate de catre multe companii.

De-a lungul deceniilor Mos Craciun a fost folosit de multe companii pentru a face publicitate produsele lor. Prin acest articol va voi arata o serie de materiale publicitare vintage. Mos Craciun a ajutat companiile sa vanda aproape orice, de la Coca-Cola la felicitari, cai ferate, produse din tutun, vehicule si multe altele. In timp ce multe dintre aceste exemple vor avea sens, altele vor arata ca Mos Craciun a fost folosit doar ca prilej.

Haddon Sundblom si Mosul Coca-Cola

Haddon Sundblom (1899-1976) a creat, de-a lungul carierei sale, trei simboluri corporative importante: Aunt Jemima, Quaker si vestitul Mos Craciun Coca-Cola.

Haddon Sundblom a creat primul Mos in anul 1931 pentru expunerea pe un billbord care a avut un succes atat de mare incat campania s-a extins pe o perioada mai mare de 33 ani.

cokelore_santa_toys_cutout cokelore_santa_spriteboy cokelore_santa_helicopter cokelore_santa_carton cokelore_santa_1964 cokelore_santa_1951 cokelore_santa_1947 cokelore_santa_1942
coca-cola-art_christmas_santa4 coca-cola-art_christmas_santa1

Celebritatile se transforma cateodata in Mos Craciun

Tot felul de celebritati ar imbraca un costum de Mos Craciun pentru a ajuta la vinderea produselor promovate. Un exemplu din anul 1954, reclama la stilourile Sheaffer in care apare Jackie Gleason care poarta o caciulita de Mos Craciun.

stilouri

Companiile de tigari si Mos Craciun

Companiile de tigari care vindeau Camel, Pall Mall, Lucky Strike si tutun pentru pipa Prince Albert, il foloseau cu drag pe Mos Craciun in campaniile publicitate de sarbatori.

odd_santa_ads_8 odd_santa_ads_2 Lucky Strike Cigarettes Advertisement Using a Santa Claus 4140949320_ac6c239ab3 _wsb_546x702_santa_claus_cigarettes

Mosul vinde reviste prin simpla prezenta pe coperta

Publicatiile iubeau sa-l foloseasca pe Mos Craciun pentru copertile revistelor si angajau artisti cunoscuti, cum ar fi J. C. Leyendecker sau Norman Rockwell pentru a realiaza desene unice.

90212-30

Mos Craciun vinde pana si dresuri de dama…

3066132323_a045f80c0a_z

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
istoria cartilor de vizita Previous post Carti de vizita, trecut, prezent si viitor.
daruieste nimic Next post Daruieste NIMIC