“Nu am dat gres. Am gasit doar 10.000 de modalitati care nu au functionat”

“Nu am dat gres. Am gasit doar 10.000 de modalitati care nu au functionat”

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 1Minute
  • 164Words

experiment neuromarketing

Se dovedeste ca unii oameni chiar sunt programati sa invete din greseli, in timp ce ceilalti renunta sa mai incerce, asa a aratat un studiu. Invatarea din propriile greseli are de-a face numai cu mintea ta.

“Aceasta descoperire este interesanta prin faptul ca arata ca oamenii care cred ca pot invata din greseli, au creierul mai bine structurat ca sa depisteze greselile foarte repede”, a spus Jason Moser, conferentiar la clinica de psihologie a Universitatii de Stat din Michigan si cercetator principal al proiectului.

Experimentul

Participantii la experiment au avut o sarcina sa identifice litera mediana dintr-o serie de 5 litere cum ar fi “KKKKK’ sau “KKLKK”. In unele cazuri litera mediana era aceeasi cu cele laterale, in altele era diferita. Dupa terminarea experimentului, cercetatorii au observat daca oamenii credeau ca pot invata din greseli sau nu. Cei care credeau ca pot, s-au descurcat mai bine dupa ce au facut o greseala – cu alte cuvinte, si-au revenit in urma greselilor, in timp ce ceilalti nu.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
reclama tigari Previous post Avertismentele despre tabac sunt de fapt publicitate?
sigla logo nu e brand Next post Sigla nu e brand