Cum sa devii un web designer ?

Cum sa devii un web designer ?

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 4Minutes
  • 666Words

cum sa devin web designer

Una dintre cele mai des adresate intrebari este “cum sa devin web designer?” Ce bine ar fi fost daca, prin 2003, cand am inceput sa experimentez acest domeniu, as fi avut o lista cu toate raspunsurile. Dar pentru ca nu a existat si stiu cat de dificil este sa hotarasti de unde sa incepi, te voi ghida putin in multitudinea de posibilitati.

Limba engleza

Este important sa stii cat mai bine limba engleza. Majoritatea informatiilor din domeniu sunt pe internet in limba engleza. Daca nu stai foarte bine la acest capitol, trebuie sa faci tot posibilul sa imbunatatesti cunostintele. Cel mai bun exercitiu este sa citesti carti in engleza si sa te uiti la filme fara subtitrare in limba romana sau ( un truc bun ) cu subtitrari, dar tot in limba engleza – auzi si in acelasi timp vezi cum se scrie cuvantul respectiv.

Scoala de arte plastice

“Am nevoie de scoala de arte plastice pentru a deveni web designer ?” Cu toate ca o mare parte dintre cei care fac web design au facut o scoala de arte sau scoli care au tangente cu acest domeniu, nu este o necesitate. Poti fi foarte talentat si fara o scoala in domeniu. Important este sa ai notiuni despre cromatologie si compozitie, lucruri care se pot studia si in regim autodidact daca esti pasionat.

Cursuri online

Sunt multe site-uri care ofera cursuri online gratuite sau platite de web design, atat pentru incepatori, cat si pentru avansati. Iata cateva: Lynda.com, codeschool.com, gymnasium.aquent.com, alison.com.

Marketing

Designerii care fac lucruri frumoase sunt peste tot, dar nu este suficient. Pentru a fi un web designer bun trebuie sa stii sa vinzi produsul sau serviciul clientului tau, iar pentru asta trebuie sa ai notiuni generale de marketing.

SEO

Pentru a face un site sa vanda, trebuie sa stii cum sa ajungi la clienti. Cea mai naturala metoda de a ajunge la public este optimizarea pentru motoarele de cautare ( SEO ). Asta insemna gandirea site-ului de la inceput pornind de la niste reguli generale din acest domeniu.

Practica si portofoliu

Pentru a demonstra aptitudinile tale este nevoie sa ai un portofoliu cat mai bun care sa contina proiecte diferite ca abordare. Incepe prin a-ti face propriul site care-ti va folosi atat ca instrument de promovare personala, dar si ca test.

Gasirea clientilor

Cred ca am incercat pana acum toate formele posibile de a ajunge la clienti si pot spune ca toate au puncte bune si mai putin bune. Care este metoda perfecta pentru tine ? Incearca-le pe toate si vezi care ti se potriveste:

  • lucru probono – te ajuta sa ai lucrari in portofoliu si sa-ti exersezi „pe bune” cunostintele si talentul
  • anunturi cu joburi specifice ( firme, agentii, alti freelanceri )
  • campanie pe e-mail, targetare companii cu care vrei sa lucrez
  • construire de portofoliu pe site-uri specifice
  • promovare pe Facebook ( ad-uri si pagina )
  • alte retele de socializare
  • blog

Concluzie

Oricat de greu si derutant ar parea viitorul tau, daca iti doresti si esti pasionat de design, trebuie sa-ti urmezi visul. Ai avantajul ca in prezent exista on-line toate instrumentele de care ai nevoie pentru a te perfectiona in acest domeniu. Este nevoie, desigur, pe langa talent si pasiune, de multa munca. Nu te speria daca primele rezultate nu vor fi cele scontate ( in fond, cu clienti nemultumiti te vei intalni mereu, important este sa stii sa-i asculti pana la capat, sa intelegi care este cauza nemultumirii lor si sa incerci, impreuna cu ei, sa ajungi la o solutie ).

De asemenea, nu te arunca cu capul inainte si tine cont si de faptul ca nu orice proiect merita abordat. Este important ca mai intai clientul – si apoi tu – sa stiti despre ce e vorba. Daca un client ar vrea ceva, dar nu stie exact ce, munca ta ar putea fi in zadar, fiind vorba, in acest caz, de o loterie. Tine cont de aceste indicatii, dar si de propriile tale observatii si concluzii pe care experienta ti le va oferi cat de curand.
Multa bafta!
 

Ti-a placut?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.




Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.




antreprenoriat si afaceri Previous post De ce multe afaceri nu reusesc ?
recenzie carte Martin Lindstrom Next post Recenzie carte: Brandwashed de Martin Lindstrom