Ce inseamna “Propagare DNS”?

Ce inseamna “Propagare DNS”?

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 1Minute
  • 183Words

Propagarea DNS este un proces automat de notificare a serverelor din intreaga lume si are loc atunci cand se inregistraza un domeniu nou ( nume.ro ) sau cand se fac modificari la nivel DNS ( schimbare gazduire / host )

Asa cum ai 20 de prieteni carora nu le stii adresa pe dinafara, nici atunci cand vizitezi diferite siteuri nu le stii IP-urile. Ce faci vrei sa le trimiti prietenilor o scrisoare ? Scoti agenda in care ti-ai notat adresele lor. Cand vrei sa afli adresa unui calculator pe Internet, folosesti fara sa stii tot o agenda numita sistem DNS.

Ce face efectiv DNS-ul? Atunci cand doresti sa vizitezi un site, tastezi adresa in bara browser-ului, iar acesta se uita in agenda (adica intreaba un server DNS) si afla care este adresa IP a serverului care apartine acelui site. Apoi se conecteaza la acesta, care trimite datele pe care le-ai cerut.

Propagarea DNS poate dura pana la 72 de ore. Durata propagarii este influentata de numarul mare de servere DNS din intreaga lume. Procesul de propagare fiind un proces automatizat, acesta nu poate fi grabit si nici estimat cu exactitate.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
grafica vectoriala si raster Previous post Ce este grafica vectoriala si grafica raster?
numele de domeniu Next post Cum aleg numele domeniului meu ?