6 idei pentru succesul paginii tale de aterizare

6 idei pentru succesul paginii tale de aterizare

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 5Minutes
  • 923Words

trafic web

Cu totii uram traficul, dar nu atunci cand vorbim despre website. De fapt, cand proiecteaza o pagina web, designerii vor sa atraga un numar mare de oameni si sunt foarte dezamagiti cand acestia nu apar. Scopul acestui articol este acela de a arata modalitati de crestere al traficului pe un website cu ajutorul unei pagini de aterizare. De aceea ar trebui sa fiti toti atenti la aceste indicatii, deoarece aici veti afla secrete despre realizarea unei pagini de aterizare.

Importanta unei pagini de aterizare

Nu este un secret faptul ca odata ce te familiarizezi cu modalitatile de creare a unei pagini de aterizare, iti vei imbunatati ratele de conversie. Prin aceasta imbunatatire vor creste vanzarile si vei avea mai multi membrii inregistrati la website-ul tau, oricum sunt vesti bune pentru tine.

De asemenea, unul din motivele pentru care ar trebui sa creezi asa ceva, este acela ca va pune accentul pe serviciile sau produsele pe care le vinde website-ul. Astfel, oamenii vor intelege clar cu ce se ocupa pagina ta web si cum ar trebui sa o foloseasca pentru a cumpara diverse lucruri.

Exprima scopul

Din primele momente pe care vizitatorul le petrece pe pagina, acesta ar trebui sa inteleaga clar scopul, telul sau sarcina pe care pagina le indeplineste. De aceea, designerul trebuie sa se gandeasca la scop, sau trebuie sa aiba o conversatie clara cu clientul, astfel incat totul, inclusiv titlul, grafica, si celelalte elemente sa corespunda cu scopul principal.

Totusi, daca ajungi la concluzia ca ai mai mult de un scop, atunci este obligatoriu sa creezi o alta pagina de aterizare. De ce ? De fapt, trebuie sa se creeze asa ceva dupa principiul : un scop, o pagina. Nu amesteca telurile sau scopurile, pentru ca altfel vei incurca cititorul si acestuia ii va fi mai greu sa utilizeze website-ul tau.

Fa pagina simpla

Deci, am explicat clar pana acum ca va trebui sa pui accentul pe scop. Totusi, pentru a efectua aceasta actiune cu succes, e nevoie sa te gandesti la simplitate. Incearca sa te pui in situatia cititorilor tai! Ti-ar placea sa citesti texte lungi si plictisitoare? Nu prea cred! De ceea, e bine sa imparti totul in mici sectiuni, sa folosesti puncte sau numere si in mod cert trebuie sa folosesti literele ingrosate si italice pentru cele mai importante probleme.

De asemenea, o tehnica grozava care te va ajuta sa scurtezi textele, ar fi sa stergi cate ceva, pana cand ai transmis mesajul cu un numar minim de cuvinte. Este important sa faci asa, altfel vizitatorii tai se vor plictisi si nu vor reusi sa vada ideea de baza.

Nu uita de chemarile la actiune

Am mentionat mai inainte faptul ca pagina de aterizare trebuie sa arate utilizatorilor cum sa se deplaseze in pagina. Pentru a face acest lucru usor si a oferi o experienta grozava, ar trebui neaparat sa adaugi butoane cu chemari la actiune. De fapt nu este obligatoriu ca chemarea ta la actiune sa fie un buton. Aceasta poate fi un link sau plata de exemplu. Ideea este ca pagina de aterizare trebuie sa cuprinda aceste trasaturi, deoarece acestea vor da vizitatorilor instructiuni si indicatii utile.

In acelasi timp, daca vrei ca vizitatorii sa dea click pe aceste chemari la actiune, atunci acestea trebuie sa le spuna ce se va intampla apoi. In acest fel oamenii vor avea incredere in pagina ta si sigur vor stapani situatia. Deci, nu uita sa mentionezi acest lucru, deoarece este foarte important pentru vizitatorii tai.

Elementele grafice

Imaginile de pe pagina de aterizare vor incuraja cu siguranta vizitatorii sa cumpere produsul tau, daca sunt alese corect. Te sfatuiesc sa eviti aglomerarea de elemente, prea multe culori, sau imaginile care doar umplu spatiul. De vreme ce nu poti alege prea multe, este bine sa mergi cu ceva ce ii va face pe utilizatori sa vrea sa cumpere produsele tale, sau sa beneficieze de serviciile tale.
De asemenea, deoarece ar trebui sa existe o relatie intre toate elementele din pagina, imaginile tale e bine sa contina ceva ce va directiona privirea cititorilor catre chemarile la actiune. Deci, pentru o pagina de aterizare conceputa frumos, trebuie sa se ia in considerare acest aspect.

Localizarea

Nu este destul sa stii ca pagina ta de aterizare trebuie sa contina chemari la actiune sau titluri. Ar trebui sa stii si unde trebuie sa asezi aceste elemente. Este evident ca cele mai importante trebuie sa ocupe primele pozitii, in partea de sus a paginii, ca nimeni sa nu le scape. Totusi, in ceea ce priveste chemarile la actiune, acestea se pot repeta, deoarece asa cum am aratat deja, ofera instructiuni cititorilor, asa ca trebuie sa te asiguri ca acesti oameni nu se ratacesc.

Test: 1,2,3

Vrei sa te asiguri ca totul va merge conform planului si ca traficul va incepe sa creasca? Atunci va trebui sa testezi pagina de aterizare ca sa vezi daca cititorii raspund la ea. Testarea inseamna sa faci doua pagini diferite, care sa contina elemente diferite.
Apoi designerul va urmari ratele de conversie, ca sa vada cu ce lucruri sunt de acord vizitatorii sau care le displac serios. Acest pas este foarte important, deoarece iti va arata ceea ce este esential sa imbunatatesti sau sa schimbi la tine si la stilul de design.

Concluzie

Acum ca ai adunat cateva idei despre cum sa construiesti o pagina de aterizare care sa aiba succes, nu vei avea probleme sa iti atingi telurile. De asemenea, pentru ca acum esti constient de importanta acestei ustensile de vanzari, sunt sigura ca nu vei trece peste procesul de a-l realiza.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.




Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.




web design vs arta Previous post Arta plastica vs. web design
cum iti testezi websiteul? Next post Testarea A/B a unui website