Tot ce trebuie sa stii despre SEO

Tot ce trebuie sa stii despre SEO

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 3Minutes
  • 464Words

conversie

Nu incerc sa dau o denumire noua, ci doar privesc SEO dintr-o perspectiva diferita.Nu mi-a placut niciodata termenul Optimizare pentru motorul de cautare. Cred ca SEO ar trebui sa se cheme OSW: Optimizarea site-ului web.

Dar pentru ce optimizam un site web ?

SEO de azi depaseste mult optimizarea motoarelor de cautare asa cum se facea mai demult. Topul conteaza, dar conteaza si performanta site-ului web, angajarea si conversia vizitatorilor.

In loc sa optimizam site-ul pentru motoare de cautare, de fapt il optimizam pentru cautarea de persoane. Sa vedem ce inseamna SPO (Optimizarea cautarii de persoane).

Optimizarea Cautarii de Persoane = Topuri

Da, ierarhia este importanta pentru cautator. Cautatorul a mers inainte la motorul de cautare pentru a cauta informatii. Daca oferi informatii care sunt cautate atunci vei vrea sa te afli in topul rezultatelor de cautare ca cei interesati sa te gaseasca. Cu cat este mai relevant site-ul dvs  pentru domeniul respectiv, cu atat mai bine va fi servit cautatorul de faptul ca site-ul dvs se afla acolo.

Optimizarea Cautarii de Persoane = Click

Nu este suficient sa te afli in varful ierarhiei rezultatelor de cautare sau aproape de el. Un top este doar o alta masina  expusa in showroom. Trebuie sa il faci pe cautator sa te vrea; trebuie sa-l ademenesti sa apese click  pe linkul care il va duce pe site-ul dvs. Daca arunci cuvinte cheie intr-un cadru de titlu te poate ajuta sa obtii locuri bune in top dar nu este destul pentru a declansa clickul. Trebuie sa optimizezi  cadrul de titlu, sa-l faci destul de convingator pentru ca vizitatorul sa declanseze click pe titlul dvs si nu pe al altuia.

Optimizarea Cautarii de persoane = Angajarea vizitatorului

Odata ce vizitatorul aterizeaza pe site, trebuie sa-l tii acolo pana cand va face actiunile pe care le doriti. Nu toti utilizatorii vor face acest lucru, desigur, dar nu inseamna ca nu se pot face imbunatatiri. Site-ul trebuie sa ofere mai mult din ceea ce doresc sau au nevoie vizitatorii, sau sa va asigurati ca vor fi mai inclinati sa actioneze cum va astepti.

Optimizarea Cautarii de Persoane = Mai multe afaceri

Pe masura ce imbunatatiti aspectele SEO ale site-ului, astfel urcand in ierarhie, va creste si traficul pe site-ul web. Traficul ca atare poate creste nivelul de afaceri pe care le faceti, dar prin imbunatatirea site-ului veti putea obtine mai multe conversii fara NICI o crestere a traficului. Daca adaugati si cresterea traficului  vanzarile dvs vor creste exponential.

Ce trebuie retinut este faptul ca motoarele de cautare nu va cumpara produsul sau serviciile, ci oamenii fac acest lucru. Nu optimizati site-ul doar pentru motoarele de cautare, sau cel putin nu ar trebui sa faceti asta. Trebuie sa optimizati site-ul pentru oamenii care vin pe site cu ajutorul motoarelor de cautare.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
cum se face seo Previous post Ce este optimizarea pentru motoarele de cautare
audit seo Next post Audit Seo si importanta acestuia