De cati specialisti ai nevoie pentru dezvoltarea unui website ?

De cati specialisti ai nevoie pentru dezvoltarea unui website ?

Articol scris de Simona Gabriela Buzatu

  • 3Minutes
  • 544Words

echipa site web

Pentru realizarea unui website profesional, care sa raspunda in proportie de 100% scopurilor pentru care a fost gandit este nevoie de o serie de specialisti care lucrand obligatoriu in echipa, ofera produsului final toate caracteristicile de care acesta are nevoie pentru a deveni unul de succes.

Brand designer (sigla, manual de identitate)

este persoana care contruieste brandul, de la concept, forma vizuala si valorile companiei pana la modul in care este perceputa acesta. O afacere trebuie sa inceapa cu realizarea unui brand – este prima caramida a “casei” tale profesionale.

Specialist de marketing (promovare)

este persoana care realizeaza un concept si un mesaj unic pentru website cu scopul de a vinde sau pentru a influenta vizitatorii. Tot specialistul de marketing iti poate construi un plan de promovare, astfel incat sa poti dezvolta proiectul dupa lansarea online. Este persoana care vede proiectul in ansamblu si te indreapta in directia buna pentru a-ti atinge scopul – acela de a vinde.

Web designer (culori, forme, organizarea informatiei)

este persoana care se ocupa de partea creativa a unui website, cea vizuala. Stabilirea culorilor, gasirea unor fonturi care se preteaza cu conceptul site-ului, aranjarea in pagina a continutului din punct de vedere grafic si gasirea de solutii creative pentru a exprima mesajele de marketing.

Web developer (programare)

este persoana care se ocupa de arhitectura website-ului ( stabilirea paginilor / sub-paginilor ) si plasarea continutului in pagina din punct de vedere al functionalitatilor. Un web developer programeaza website-ul si isi pune intrebari logice despre ce se intampla in momentul in care suntem intr-un loc pe pagina si dorim sa ajungem in alta parte. Atributiile unui web developer sunt programarea si testarea site-ului pe toate browserele si / sau device-urile pentru a se asigura de functionarea corecta a acestuia.

Specialist de optimizare online (SEO)

este persoana care face actiuni atat in interiorul, cat si in exteriorul unui website pentru a-l pozitiona cat mai sus la cautarea unor anumiti termeni in motoarele de cautare.

Copywriter (scriere)

este persoana care se ocupa de scrierea profesionala a textelor din site. Gaseste solutii creative de a exprima in cuvinte beneficiile unui produs sau serviciu, creaza slogane sau scurte scenarii prin care cititorul ramane interesat de site si il retine mai usor.

Traducator (limbi straine)

este persoana care va traduce textele din limba romana in alta limba sau din alta limba in limba romana, daca este necesar.

Fotograf (imagini si VIDEO)

este persoana care va crea un continut unic in imagini special pentru website-ul tau. In cazul in care nu vrei sa investesti in realizarea unor fotografii sau filme unice, se pot cumpara din bancile de fotografie, insa exista dezavantajul de a le gasi si in alte site-uri pentru ca le pot cumpara si alti oameni. *Desi este o practica des intalnita, fotografiile preluate din Google nu se pot folosi deoarece aceasta practica incalca legea dreptului de autor.

Utilizator tester

este persoana care la finalizarea unui website, testeaza fiecare pagina din acesta pe toate browserele dar si pe cat mai multe device-uri ( laptop, mobil, tableta, etc ) pentru a se asigura ca acesta functioneaza fara erori de afisare sau functionalitate.

Vazut din „interior”, pe etape de lucru, un website este un proiect amplu, de echipa, in spatele caruia au loc numeroase procese „invizibile” clientului cat si utilizatorului, insa indispensabile pentru satisfactia acestuia.

Ti-a placut?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Te-ai saturat sa gestionezi singur sarcini complexe si sa gasesti in mod constant noi metode pentru a incepe, creste, schimba afacerea ta? Sa lucrezi in si pentru afacerea ta este obositor. Suntem Artvisiona agentia full service pentru afaceri digitale. Putem sa fim partenerul tau pe toata durata de viata a afacerii. Tot ce ai nevoie intr-un singur loc: Strategie, business development, marketing si branding.
viral video Previous post Nu mai incerca sa devii viral
leo burnett Next post Ce este publicitatea eficienta?